Behandlinger

Tannkjøttsykdommer

Tannkjøttsykdommer kan variere fra mild gingivitt til mer alvorlig periodontitt, og kan føre til tannkjøttslitasje, tanntap og andre alvorlige konsekvenser hvis de ikke behandles ordentlig.

Derfor er det viktig å ha regelmessig kontroll for å oppdage tilstandene tidlig. 

Forebygging, diagnose og behandling

Forebygging: God munnhygienepraksis, inkludert regelmessig børsting og bruk av tanntråd, er avgjørende for å fjerne plakk og matrester som kan føre til betennelse i tannkjøttet. I tillegg til daglig hjemmepleie, anbefaler vi regelmessige tannlegebesøk for profesjonell tannrensing og evaluering av tannkjøttets helse.

Våre faste pasienter innkalles til slike kontroller etter behov. Enkelte har behov for kontroll 4 ganger i året.

Diagnose: En tidlig diagnose er nøkkelen til vellykket behandling av tannkjøttsykdommer. Våre erfarne tannleger bruker avansert diagnostisk utstyr og teknikker for å evaluere tannkjøttets tilstand. Dette inkluderer grundig tannkjøttssondeundersøkelse for å vurdere tannkjøttets tilstand og røntgenbilder for å vurdere beintap rundt tennene. Ved å oppdage tannkjøttsykdommer på et tidlig stadium, kan vi utvikle en skreddersydd behandlingsplan for å forhindre ytterligere skade.

Behandling: Behandlingen av tannkjøttsykdommer avhenger av sykdommens alvorlighetsgrad. I tilfeller av mild gingivitt kan en grundig profesjonell tannrensing og forbedret hjemmepleie være tilstrekkelig. For mer avansert periodontitt kan det være nødvendig med ekstra behandling, for eksempel rotplaning og tannkjøttkirurgi, for å fjerne dype lommer av betent vev og gjenopprette tannkjøttets helse. Våre tannleger vil utarbeide en skreddersydd behandlingsplan basert på dine individuelle behov og mål.

Etterbehandling og oppfølging: Etter vellykket behandling av tannkjøttsykdommer er det viktig å opprettholde god munnhygiene og regelmessige tannlegebesøk. Vårt tannhelseteam vil veilede deg om riktig munnhygienepraksis og gi deg råd om hvordan du kan opprettholde en sunn tannkjøttshelse på lang sikt.